Biotisztítás Fonyód logo

A 7 leggyakoribb kérdés a bio kárpittisztítással kapcsolatban

Mindenki egyetért abban, hogy a lakás, a bútoraink és a szőnyegeink tisztán tartása embert próbáló feladat. Makacs foltok, elkoszolódó, nehezen tisztítható felületek, amelyekkel ráadásul nap, mint nap érintkezünk. Munkánk során gyakorta érkeznek hozzánk kérdések a bio tisztítási módszereinkkel kapcsolatban. Összegyűjtöttük a hét leggyakoribbat.

1. Mi a biotiszítás előnye a hagyományos módszerekkel szemben?

A vegyszermentes tisztítási technológia során nálunk, a biotisztitasfonyod.hu-nál nem alkalmazunk allergén anyagokat, vagy más károsító vegyületeket. Hatására a bútor felfrissül, színei és anyaga visszanyeri eredeti szépségét. Eltávolítjuk a korábbi sikertelen tisztításokból származó szappanos és egyéb tisztítószerek maradványait, melyek a port, piszkot megkötötték.

A hagyományos tisztítási eljárásokhoz képest 20%-kal kevesebb nedvesség kerül a felületre, amelynek nagy részét a tisztító berendezés el is távolítja.

A biotisztítás minőségben legalább ugyanolyan eredményes, mint a hagyományos kárpittisztítási eljárás, ellenben sokkal kíméletesebb, mint más módszerek.

2. Minden foltot el tudnak távolítani?

Munkánk során a legjobb végeredményre törekszünk, professzionális gépeink segítségével a legtöbb foltot maradéktalanul el tudjuk távolítani. Így is akadhatnak olyan makacs szennyeződések, amelyeket már nem lehet teljes mértékben eltávolítani, így véglegesen, de halványabban megmaradnak.

3. Mi a bio kárpittisztítás folyamata?

A mélytisztítási eljárással a bútor huzatán keresztül 10-20 cm-es mélységig tudunk annak tömőanyagába hatolni. 70 Celsius-fokos vizes keverékkel dolgozunk, ami esélyt sem hagy a 40 Celsius-fokos hőmérsékletig hőálló atkáknak. Vegyi anyagoktól mentes, kétkomponensű BIO tisztítószerünk összetevői egymással és vízzel keveredve széndioxiddal telített elegyet képeznek.

A tisztítóberendezés 7 bar nyomással préseli az anyagba a széndioxidos vizet, amelyből a felszabaduló oxigénmolekulák saját felhajtóerejüknél fogva a rájuk tapadt szennyeződéseket az anyag felszínére hozzák, ahonnan könnyedén eltávolíthatók. Ezáltal nem csak a felületről tűnnek el a szennyeződések, hanem a tömőanyag mélyéről is eltávolításra kerülnek, ugyanakkor nem jutnak a kárpitba vegyi anyagok.

A 7 leggyakoribb kérdés a bio kárpittisztítással kapcsolatban

4. Mennyi a száradási idő a kárpittisztítás után?

A bútorkárpit tisztítást követően a várható száradási idő normál szobahőmérsékleten (20 °C) és megfelelő szellőztetés mellett alapesetben a normál bútorkárpitnál kb. 4-6 óra, textilbőr kárpit esetében maximum 6-8 óra.

5. Milyen gyakran érdemes a bútorokat tisztíttatni?

Sokan nem tudják, de általánosságban elmondható, hogy legalább évente egyszer érdemes elvégeztetni a kárpit felületek tisztítását annak érdekében, hogy bútorai hosszú ideig jó állapotban maradjanak és szépek legyenek. A gyakoriság természetesen a bútor igénybevételétől és az igényektől függően változhat.

6. A kárpittisztító gép kölcsönzés nem jó megoldás?

Egy tisztító gép ára meglehetősen drága, otthoni célokra nem volna kifizetődő. De több helyen bérlési lehetőség is kínálkozik. Miért nem éri meg kárpittisztító gépet bérelni?

Ugyanaz a szerszám a szakember kezében sokkal jobb hatásfokot tud elérni, mintha azt egy laikus használja. A gőztisztítás során valójában nem gőzt, hanem forró vízpermetet juttatnak az anyagba. A hőmérséklet megfelelő beállítása kulcsfontosságú az eredmény szempontjából. A magasabb hőmérséklet jobban eltávolítja a zsíros foltokat, de egyúttal károsíthatja is a szövetet.

A Heva Clean Kft-nél a tisztítást felkészült szakemberek, sok éves tapasztalattal a hátuk mögött végzik el, a legkiválóbb ipari tisztító berendezések, hogy bútorait a lehető legjobb állapotban, tisztán és higiénikusan élvezhesse, és hogy újra lakása dísze legyen még hosszú évekig.

7. A poratkák eltűnnek a kárpitból?

Igen, az alapos kárpittisztítás esetén a magas hőmérsékletű víz megöli az atkákat. Egyúttal az allergiát okozó ürülékük is eltávolításra kerül. Tartós eredményt azonban nem lehet elérni, mivel a poratka „háziállat”, így mindenhol megtalálható, ahol emberek élnek. Hamar visszatelepül az olyan helyekre, ahol az ember gyakran tartózkodik, mivel a lehulló hámsejtjeinkkel táplálkoznak. Azonban a rendszeres és teljes körű tisztítással olyan szinte csökkenthető az allergének mennyisége, melyek már nem okoznak tüneteket.