Biotisztítás Fonyód logo

Bio kárpittisztítás kiszállással otthonában

Kárpittisztítás helyben az Ön otthonában vegyszerek alkalmazása nélkül. Biotisztítási eljárással makulátlanul tiszta bútorok.

A kárpittisztítás folyamata

Mélytisztítási eljárásunkkal a bútor huzatán keresztül 10-20 cm-es mélységig tudunk annak tömőanyagába hatolni. 70 Celsius-fokos vizes keverékkel dolgozunk, mely esélyt sem hagy a 40 Celsius-fokos hőmérsékletig hőálló atkáknak. Vegyianyagoktól mentes, kétkomponensű BIO tisztítószerünk összetevői egymással és vízzel keveredve széndioxiddal telített elegyet képeznek.

A tisztítóberendezésünk 7 bar nyomással préseli az anyagba a széndioxidos vizet, amelyből a felszabaduló oxigénmolekulák saját felhajtóerejüknél fogva a rájuk tapadt szennyeződéseket az anyag felszínére hozzák, ahonnan könnyedén eltávolíthatók. Ezáltal nem csak a felületről tűnnek el a szennyeződések, hanem a tömőanyag mélyéről is eltávolításra kerülnek, ugyanakkor nem jutnak a kárpitba vegyi anyagok.

Száradási idő

A frissen kitisztított kárpitos bútorok (vastagságtól és a hőmérsékleti viszonyoktól függően) 4-6 órán belül szárazak, újra használatba vehetők.

Munkálatok várható időtartama

Normál huzatú 3 személyes kanapé esetében kb. 1 óra

Textilbőr huzatú azonos méretű kanapé tisztítási ideje: kb. 2 óra

Ilyen volt - Ilyen lett

Kérem, tekintse meg néhány munkákat, melyeket a közelmúltban végeztünk.
ülőgarnitúra kárpittisztítás
szék tisztítása
kanapé foltok nélkül

A biotiszítás előnyei

Biotisztítás Fonyód

Vegyszermentes tisztítási technológia. Nem alkalmazunk allergén anyagokat, vagy más károsító vegyületeket. Hatására a bútor felfrissül, színei és anyaga visszanyeri eredeti szépségét. Eltávolítjuk a korábbi sikertelen tisztításokból származó szappanos és egyéb tisztítószerek maradványait, melyek a port, piszkot megkötötték.

A hagyományos tisztítási eljárásokhoz képest 20%-kal kevesebb nedvességet viszünk a felületre, melynek nagy részét tisztító berendezésünk el is távolítja.

A biotisztítás minőségben legalább ugyanolyan eredményes, mint a hagyományos kárpittisztítási eljárás. Ellenben sokkal kíméletesebb, mint más módszerek.

Kárpittisztítás árak

Az alábbi árak tájékoztató jellegűek, ezért nem minősülnek ajánlatnak. A feltüntetett árak forintban értendőek, a kiszállási díjat nem tartalmazzák.
Fotel9.000
Kanapé (2 személyes)16.000
Kanapé (3 személyes)24.000
Kanapé kihúzható ágybetét része (60×160 cm méretig)5.000
Kanapé kihúzható ágybetét része (60×160 cm méret felett)8.000
Sarokgarnitúra ülőfelületenként+sarokrész8.000
Fotel, kanapé, sarokgarnitúra kivehető ülő- és hátpárnái4.000
Heverő (90x200cm)12.000
Heverő (90x200cm)+kárpitozott ágykeret+fejtámla15.000
Franciaágy (160-200x200cm)18.000
Franciaágy (160-200x200cm)+kárpitozott ágykeret+fejtámla22.000
Kárpitozott szék (támla nélkül)2.000
Kárpitozott szék (támlával)3.000
Puff (60x60cm méretig)4.000
Puff (60x60cm méret felett)6.000

 

Fotel textilbőr huzattal12.000
2 személyes kanapé textilbőr huzattal20.000
3 személyes kanapé textilbőr huzattal30.000
Textilbőr kanapé kihúzható ágybetét része (60×160 cm méretig)5.000
Textilbőr kanapé kihúzható ágybetét része (60×160 cm méret felett)8.000
Textilbőr sarokgarnitúra ülőfelületenként+sarokrész10.000
Textilbőr fotel, kanapé, sarokgarnitúra kivehető ülő- és hátpárnái5.000
Textilbőr huzatú puff (60×60 cm méretig)5.000
Textilbőr huzatú puff (60x60cm méret felett)8.000
Textilbőr kárpitozású szék (támla nélkül)3.000
Textilbőr kárpitozású szék (támlával)4.000

 

Díszpárna normál kárpit huzattal (30×40 cm méretig)1.500
Díszpárna normál kárpit huzattal (30×40 cm méret felett)2.000
Gyapjú takaró, derékalj tisztítása (100×200 cm-ig)10.000
Gyapjú takaró, derékalj tisztítása (100×200 cm felett)15.000
Fonyód oda-vissza távolság100 Ft/km
További információk és ajánlatkérés érdekében kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken.

Tudta?

A gyártók is minket ajánlanak!
andante

2011 ősz óta a Kanizsa Trend Kft., az Andante bútorok gyártója az általunk alkalmazott technológiát ajánlja a Novalife szövet kárpitozású bútoraik tisztításához Magyarországon (a Novalife használati útmutatójában szerepel).

Miért nem javasolt a folttisztítás házilag?

Gyakran megesik, hogy kedvenc bútorunk, fotel vagy ülőgarnitúra kárpitja foltos lesz. Leggyakrabban zsíros/olajos étel, kávé, vörösbor, bogyós gyümölcs, rúzs, kenőcs, vér vagy más egyéb elszíneződést okozó paca éktelenkedik rajta. Ezek eltávolítására különféle házi praktikák keringetek a neten. A gyártók pedig mindenféle habot, folttisztító szereket, porokat, géleket kínálnak, és ne is említsük a híres szódabikarbónát. Miért nem ajánljuk egyiket sem?

Hogyan is lehetne tiszta valami anélkül, hogy a szert kimossuk az anyagból? A szennyeződést és tisztítószereket vízzel lehet hatékonyan feloldani és eltávolítani. Gondoljon csak bele, hogy ruháit sem hordaná úgy, hogy a különféle vegyi anyagokat nem öblíti ki belőle. Ugyanígy bútoraiban sem maradhatnak benne. Nemcsak egészsége védelme érdekében, de magát a szövetet is károsíthatják a maradék vegyszerek, vagy más, a házilagos tisztítás során használt anyagok. Ezek a szövet szerkezetét meggyengíthetik, vagy színeit kifakíthatják. A bennmaradt anyagok ráadásul szinte vonzzák a koszt, a folt újból visszatér.

Munkánk során sajnos sok helyen találkozunk a házilag tisztított kanapékkal, ülőgarnitúrákkal, fotelekkel, matracokkal vagy szőnyegekkel, amelyeknél a nem megfelelő módszerekkel álltak neki a feladatnak. Amit mindenképpen el kell kerülni, az a bútorszövet károsodása, vagyis a negatív folt kialakulása!

Soha ne próbálkozzon ismeretlen hatású anyagokkal, vegyszerekkel vagy más házi praktikákkal. Ha maga a szövet színe fakul meg, azt már semmilyen módszerrel nem lehet többé eltüntetni, a hatás marandó és végleges! Ha mindenképpen valamennyire szeretné tisztítani a foltot, akkor sima vizes ronggyal vagy szivaccsal törölje le a rákerült szennyeződést.

A drága bolti szerekkel csak az idejét és pénzét pazarolja, mert a végeredmény soha nem lesz tökéletes, és végül jobb esetben úgyis kárpittisztító szakembert, rosszabb esetben kárpitost kell hívnia, vagy új bútorra költheti megtakarított pénzét. Az ipari kárpittisztítás módszereinkkel nem csak a foltot, de az egész bútort újjá varázsoljuk. Biztos lehet benne, hogy a legjobb végeredményt kapja. Mi mindig egyben tisztítunk, különben a kitisztított felület elütne a többi, szennyezett bútorfelülettől.

ülőgarnitúra kárpittisztítás

A kárpittisztító gép kölcsönzés jó megoldás?

Egy tisztító gép ára meglehetősen drága, otthoni célokra nem volna kifizetődő. De több helyen bérlési lehetőség is kínálkozik. Miért nem éri meg kárpittisztító gépet bérelni? Ugyanaz a szerszám a szakember kezében sokkal jobb hatásfokot tud elérni, mintha azt egy laikus használja. A gőztisztítás során valójában nem gőzt, hanem forró vízpermetet juttatnak az anyagba. A hőmérséklet megfelelő beállítása kulcsfontosságú az eredmény szempontjából. A magasabb hőmérséklet jobban eltávolítja a zsíros foltokat, de egyúttal károsíthatja is a szövetet a kanapé tisztítás során.

Olyan esettel is találkozunk, hogy a kárpittisztítást kisteljesítményű, vagy nem kifejezetten erre a célra kifejlesztett géppel végzik el. Sokan ezért még ezért még pénzt is elkérnek, magukat kárpittisztítónak hívva. A kisteljesítményű gőztisztítóval megpróbált kárpittisztítás nem lesz eredményes, sőt, akár még nagyobb kárt okoz, mint hasznot: fixálja a koszt a bútorban, mert a gép teljesítményéből adódóan nem tudja a feloldott piszkot kiszívni belőle. Túl sok víz használata esetén pedig a bútor teljesen elázhat. Ekkor a száradás igen hosszú időt vesz igénybe, és akár be is büdösödhet. Ha mégis megtörtént a baj, hajszárítóval soha ne álljunk neki a bútort szárításának, mert a nagy, közvetlen hőtől a szövet megolvadhat, vagy összezsugorodhat. Ilyen esetben a megfelelő szellőztetés, a fűtés bekapcsolása, vagy ventilátor használatát javasoljuk. 

Nálunk a kárpittisztítást felkészült profi szakemberek, sok éves tapasztalattal a hátuk mögött végzik el, a legkiválóbb ipari tisztító berendezések, hogy bútorait a lehető legjobb állapotban, tisztán és higiénikusan élvezhesse, és hogy újra lakása dísze legyen még hosszú évekig.

Gyakori kérdések és válaszok

Munkánk során a legjobb végeredményre törekszünk, professzionális gépeink segítségével a legtöbb foltot maradéktalanul el tudjuk távolítani. Így is akadhatnak olyan makacs szennyeződések, amelyeket már nem lehet teljes mértékben eltávolítani, így véglegesen, de halványabban megmaradnak.

A bútorkárpit tisztítást követően a várható száradási idő normál szobahőmérsékleten (20 °C) és megfelelő szellőztetés mellett alapesetben a normál bútorkárpitnál kb. 4-6 óra, textilbőr kárpit esetében maximum 6-8 óra.

Sokan nem tudják, de általánosságban elmondható, hogy legalább évente egyszer érdemes elvégeztetni a kárpit felületek tisztítását annak érdekében, hogy bútorai hosszú ideig jó állapotban maradjanak és szépek legyenek. A kárpittisztítás gyakorisága természetesen a bútor igénybevételétől és az igényektől függően változhat.
Igen, az alapos kárpittisztítás esetén a magas hőmérsékletű víz megöli az atkákat. Egyúttal az allergiát okozó ürülékük is eltávolításra kerül. Tartós eredményt azonban nem lehet elérni, mivel a poratka „háziállat”, így mindenhol megtalálható, ahol emberek élnek. Hamar visszatelepül az olyan helyekre, ahol az ember gyakran tartózkodik, mivel a lehulló hámsejtjeinkkel táplálkoznak. Azonban a rendszeres és teljes körű tisztítással olyan szinte csökkenthető az allergének mennyisége, melyek már nem okoznak tüneteket.

Szolgáltatásainkat a Kapcsolat oldalon található űrlap kitöltésével tudja megrendelni. Kérem írja le, hogy milyen szolgáltatás iránt érdeklődik és helyileg hol található. Kérem írja le ilyen méretűek, típusúak és darabszámúak a tárgyak. Ha van lehetősége, kérem, csatoljon fotót róla (egy közelit a kárpit típusának megállapítása érdekében és egy teljes képet).