Biotisztítás Fonyód logo

A vegyszermentes bio kárpittisztítás előnyei

A vegyszermentes bio kárpittisztítás előnyei nagyon széleskörűek lehetnek, és azokat nem könnyű röviden összefoglalni. Az egyik legfontosabb előnye az, hogy ezek a tisztítási módszerek nem tartalmaznak káros vegyszereket, így környezetbarátabbak és biztonságosabbak az emberek és az állatok számára, mint a hagyományos vegyszeres eljárások. Mivel nem tartalmaznak agresszív vegyszereket, így kevésbé károsítják a kárpitokat, így azok hosszabb ideig megtartják eredeti állapotukat.

A biotisztítás másik előnye, hogy képes megszüntetni a szagokat és a baktériumokat anélkül, hogy vegyszereket kellene használni. Így nem csak tisztává teszi a kárpitot, de egészségesebbé is teszi azt.

Hatékony tisztítás

Ezen kívül a vegyszermentes tisztítás módszerei általában hatékonyabbak is, mint a vegyszeres változat, mert a korszerű, ipari berendezéseinknek hála, jobban képesek eltávolítani akár a mélyen beágyazódott szennyeződéseket is, így nem csak a felszínről, de a bútor vagy matrac mélye is tökéletesen tiszta és higiénikus lesz. Hosszabb ideig marad tiszta, így kevesebb alkalommal kell a tisztítást elvégezni.

A tisztítás hatására a bútor felfrissül, színe és anyaga visszanyeri eredeti szépségét. A művelet során eltávolítjuk a korábbi, sikertelen tisztításokból származó szappanos és egyéb tisztítószerek maradványait is, amelyek a port és a piszkot megkötötték. A hagyományos kárpittisztítási eljárásokhoz képest 20%-kal kevesebb nedvességet viszünk a felületre, amelynek nagy részét tisztító berendezésünk el is távolítja.

A vegyszermentes bio kárpittisztítás előnyei

Allergiamentes

Végül, a vegyszermentes bio kárpittisztítás előnye, hogy általában nem okoz allergiás reakciókat, így azok számára is ideálisak, akik érzékenyek a vegyszerekre. Amikor a kárpittisztításról van szó, az legtöbben úgy vélik, hogy csak erős vegyi anyagok képesek megtisztítani otthonukat vagy irodájukat. Ezek a vegyi anyagok és a kárpitokban ragadt maradványaik azonban különösen veszélyesek a gyermekekre és a lakásban élő háziállataira, akik gyakrabban és közvetlenül érintkeznek a megtisztított felületekkel. Ez a technológia a legjobb módja annak, hogy anélkül tisztítsuk meg a szőnyegjeit, kárpitjait, matracait, hogy az veszélyes lenne bárkire nézve.

Összességében elmondható, hogy a vegyszermentes bio kárpittisztítás előnyei közé tartozik a baktériumok és szagok hatékony megszüntetése, az eredeti állapot hosszabb megőrzése, az allergiás reakciók elkerülése és a hatékonyabb szennyeződéseltávolítás, és ráadásul még környezetbarát is.